Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Sadzīves un šķiroto atkritumu konteineru izmantošana

Lai taupītu savus līdzekļus un saudzētu dabu, ir svarīgi atkritumus izmest tiem paredzētajos konteineros.

Šķiroto atkritumu konteinerus izved bez maksas – ja atkritumi ir pareizi sašķiroti!

Saka, ka medus mucu spēj sabojāt viens piliens darvas – līdzīgi ir arī ar šķiroto atkritumu konteineru izmantošanu. Tajos var ievietot tikai atbilstoši sašķirotus atkritumus (informācija atrodama uz konteineriem), pretējā gadījumā konteinera saturs nav derīgs pārstrādei un tiek piemērots standarta sadzīves atkritumu izvešanas tarifs.

Pareizi sašķirotu atkritumu konteinerus izved bez maksas, tādēļ pareizi sašķirotus atkritumus var ievietot jebkurā tiem paredzētā konteinerā arī tad, ja tas neatrodas pie jūsu dzīvojamās mājas.

Parasti pie dzīvojamām mājām tiek uzstādīti divi vai trīs šķiroto atkritumu konteineri: plastmasas iepakojumam (dzeltens), papīra un kartona iepakojumam (zils), kopējs konteiners plastmasas un papīra iepakojumam (dzeltens ar zilu vāku) un/vai stikla iepakojumam (zaļš).

Noskaidro, kā uzsākt atkritumu šķirošanu pie savas dzīvojamās mājas, ŠEIT.

Jāņem vērā!

Citas dzīvojamās mājas sadzīves vai bioloģisko atkritumu konteinerus izmantot ir aizliegts, jo to apsaimniekošana ir maksas pakalpojums. Uz katra sadzīves atkritumu konteinera ir norādīta tās dzīvojamās mājas adrese, kuras iedzīvotāji drīkst izmest tajā atkritumus.

Par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods!

Ko darīt, ja konstatējat, ka kāds neatļauti atbrīvojas no atkritumiem?

Konstatējot, ka kāds atbrīvojas no atkritumiem neatļautā vietā, piemēram, izmetot sadzīves atkritumus citas dzīvojamās mājas konteinerā vai atstājot iekšpagalmā lielgabarīta atkritumus, nekavējoties jāziņo Ogres novada pašvaldības policijai, zvanot uz tālruņa numuru 65047100. Ērti iesūtīt foto vai video materiālu pašvaldības policijai var, izmantojot mobilās lietotnes “Ogres novadnieks” sadaļu “Ziņo Pašvaldības policijai” (autorizējoties ar Ogres novadnieka karti vai internetbanku).

Vairāk informācijas par atkritumu konteineru izmantošanu un atkritumu šķirošanu SIA “Ogres Namsaimnieks” mājas lapas sadaļā “Pakalpojumi – Atkritumi”.



Attēlā SIA “Ķilupe” informatīvais materiāls – sadzīves atkritumu šķirošanas noteikumi

Related Posts

Arhīvi