Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji tiek aicināti ievērot piesardzības pasākumus!

Ministru kabinets (MK) 2020. gada 29. marta ārkārtas sēdē apstiprināja izmaiņas MK 2020. gada 12. marta rīkojumā Nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” nolūkā nodrošināt lielāku cilvēku fizisko distancēšanos un nosakot, ka personām ir jāievēro fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi publiskās iekštelpās un publiskās ārtelpās.

Fiziskā distancēšanās un drošības pasākumu ievērošana var palīdzēt izvairīties no inficēšanas ar Covid-19 vīrusu un ierobežot vīrusa izplatību!

Piesardzības pasākumi jāievēro arī tādās publiskās vietās kā koplietošanas telpas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās!

Svarīgi!

Visās publiskās vietās – iekštelpās, ārtelpās un koplietošanas telpās – personām jāievēro savstarpēja divu metru distance, kā arī visi epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Neievērojot divu metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās vietās var:

  • ne vairāk kā divas personas;
  • personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā;
  • vecāks un viņa nepilngadīgie bērni, ja tie nedzīvo vienā mājsaimniecībā;
  • personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

Dzīvojamās mājas koplietošanas telpas un ārtelpas ir kāpņu telpa, gaitenis, ratiņu telpa, pagrabs, bēniņi, pazemes autostāvvieta, lifts, pagalms, zaļā zona, bērnu rotaļu laukums, autostāvvieta un citas teritorijas, ko lieto visi dzīvojamās mājas iedzīvotāji.

Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas izstrādātajiem ieteikumiem, dzīvojamo māju iedzīvotāji tiek aicināti:

  • Bez nepieciešamības neapmeklēt koplietošanas zonas, bet, tās apmeklējot, ievērot savstarpējo divu metru distanci. Piemēram, kāpņu telpās kaimiņiem, ejot pa kāpnēm, samainīties vietās, kurās maksimāli iespējams ievērot divu metru distanci;
  • Atturēties no lifta izmantošanas. Tomēr, ja izmantojat liftu, reizē var braukt tikai vienas mājsaimniecības iedzīvotāji;
  • Neapmeklēt bērnu rotaļu laukumus;
  • Nerīkot savās mājsaimniecībās svinības un citus pasākumus, kuru dalībnieki nav jūsu mājsaimniecības iedzīvotāji; 
  • Ievērot personīgos epidemioloģiskās drošības pasākumus (mazgāt vai dezinficēt rokas pirms un pēc koplietošanas telpu apmeklējuma, šķaudot aizsegt muti ar vienreizlietojamu salveti utt.);
  • Iespēju robežās neaizskart koplietošanas virsmas (kāpņu margas u. c.). Ja no tā nav iespējams izvairīties, pēc saskarsmes ar šādām virsmām (durvju rokturi, koda durvju, lifta pogas, gaismas slēdži u. c.) izmantojiet dezinfekcijas līdzekļus, salvetes un rūpīgi nomazgājiet rokas;
  • Sasveicinoties ar kaimiņiem, neizmantot rokasspiedienu vai apskāvienus. Ir daudz citu paņēmienu, lai pasveicinātu savu kaimiņu.

Ikviens iedzīvotājs tiek aicināts pārskatīt savus ikdienas paradumus un atbildīgi izturēties pret savu un citu līdzcilvēku veselību!

Aktuālā informācija par vīrusa Covid-19 izplatību, kā arī cita noderīga informācija pieejama mājaslapā Covid19.gov.lv un Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā.

Avots: Ekonomikas ministrijas mājas lapa

Related Posts

Arhīvi