Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Ogrē uzstādīti papildu konteineri tekstila materiālu nodošanai

Lai samazinātu tekstila radīto vides piesārņojumu un veicinātu izstrādājumu atkārtotu izmantošanu, Ogrē tiek paplašinātas iespējas nodot tekstilu un aksesuārus speciālos šķirošanas konteineros, informē atkritumu apsaimniekotājs SIA “Ķilupe”.

Tekstila izstrādājumi veido apmēram 4% atkritumu, kas tiek noglabāti atkritumu poligonos. Iegādājamies arvien vairāk tekstila, bet to izmantošanas reižu skaits sarūk. Tekstilu iegādājoties un lietojot apzinīgi, kā arī to šķirojot, varam samazināt radīto un apglabāto atkritumu apjomu.

Ogres novada pašvaldība un SIA “Ķilupe” sadarbībā ar AS “AJ Power Recycling” un SIA “3R” pilnveido tekstila izstrādājumu dalītās vākšanas iespējas Ogrē.

Svarīgi atcerēties − tekstila konteiners nav paredzēts citiem atkritumiem! Viens sadzīves atkritumu maiss var sabojāt visu konteinera saturu. Tieši tāpēc tekstila šķirošanas konteineros aicinām nodot tikai tīras, nesaplēstas un atkārtotai lietošanai derīgas lietas, kas ievietotas stingri aizsietā maisā.

Tekstila šķirošanas konteineros DRĪKST ievietot tīru apģērbu un apavus, kas ir derīgi atkārtotai lietošanai: kreklus, bikses, jakas, kleitas, svārkus, mēteļus, cimdus, cepures, apavus, mājas tekstilu (aizkarus, segas, palagus, galdautus, u. c.).

Tekstila šķirošanas konteineros NEDRĪKST ievietot: mitru, netīru, sapelējušu apģērbu / apavus; apģērbu / apavus ar specifisku smaku; netīru, ar sadzīves ķīmiju, motoreļļām notraipītu apģērbu / apavus; lupatas, auduma atgriezumus; apakšveļu, zeķes; matračus; bižutēriju, rotaļlietas; somas, makus, jostas; gumijas apavus; speciālos ziemas sporta apavus (slidas, slēpjzābakus u. c.); apavus, kas nav pāris, un bojātus apavus.

Tekstila šķirošanas konteineri pieejami publiskai lietošanai ikvienam iedzīvotājam, un tajos var ievietot tīru, turpmākai lietošanai derīgu dažādu veidu apģērbu, apavu pārus un mājas tekstilu.

Jaunie tekstila šķirošanas konteineri Ogrē atrodas šādās adresēs:

  • Skolas ielā pie Ogres dzelzceļa stacijas pretī veikalam “Maxima”
  • Pie Jaunogres dzelzceļa stacijas
  • Zilokalnu prospektā 12, Ogrē
  • Rīgas ielā 11a, Ogrē (degvielas uzpildes stacijas “Neste” teritorijā)

Tekstila šķirošanas konteineri Ogrē atrodas arī:

  • Pie tirdzniecības centra “Ogres Prestižs” Mednieku ielā 21/23, Ogrē
  • Pie tirdzniecības centra “Rimi” Rīgas ielā 33, Ogrē
  • SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Akmeņu ielā 43b, Ogrē

Svarīgi!

Nodotajam tekstilam ir jābūt ievietotam stingri aizsietā maisā! Lūgums ievērot kārtību pie konteinera; ja tas ir pilns, ziņot atkritumu apsaimniekotājam.

Neskaidrību gadījumā jāsazinās ar SIA “Ķilupe”: tālruņa numuri 65071222, 29104053, e-pasta adrese: kilupe@gmail.com.

Related Posts

Arhīvi