Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Valsts atbalsts siltumenerģijas maksas daļējai kompensācijai tiek automātiski piemērots ikmēneša komunālo pakalpojumu rēķinos

Atgādinām, ka no š. g. 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim mājsaimniecībām tiek piemērots valsts atbalsts centralizētās siltumenerģijas pakalpojuma maksas kompensācijai 50% apmērā no cenas, kas pārsniedz 68 EUR/MWh. Atbalsts komunālo pakalpojumu rēķinos tiek piemērots automātiski (tam nav jāpiesakās).

Par periodu no š. g. 1. līdz 14. oktobrim Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – SPRK) apstiprināja siltumenerģijas tarifa mainīgo maksu 108,95 EUR/MWh, kurai automātiski piemērota atlaide (valsts atbalsts) 25,91 EUR/MWh, savukārt par periodu no 15. līdz 31. oktobrim SPRK apstiprināja siltumenerģijas tarifa mainīgo maksu 110,00 EUR/MWh, kurai automātiski piemērota atlaide (valsts atbalsts) 27,14 EUR/MWh.

Novembrī dzīvokļu īpašnieki (mājsaimniecības) saņem komunālo pakalpojumu rēķinus par oktobri, un šajos rēķinos pirmo reizi ir piemērots augstāk minētais valsts atbalsts. Tā kā SIA “Ogres Namsaimnieks” siltumenerģijas tarifs mainījās mēneša vidū (15. oktobrī), rēķinos par oktobri vairākas pozīcijas parādās divas reizes (divās rindās). Pirmajā rindā attiecīgajai pozīcijai tiek piemērots siltumenerģijas tarifs, kas stājās spēkā 15. oktobrī (ieskaitot atlaidi), bet otrajā rindā tarifs, kas bija spēkā no 1. līdz 14. oktobrim (ieskaitot atlaidi).

Atgādinām arī, ka SIA “Ogres Namsaimnieks” komunālo pakalpojumu rēķinus, izmantojot svītrkodu rēķina augšdaļā, tagad var apmaksāt ne vien “Maxima” veikalu kasēs, bet arī VAS “Latvijas pasts” nodaļās. Komisijas maksa par viena rēķina apmaksu ir 0,50 EUR.

Related Posts

Arhīvi