Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Ogrēnieši 20. jūnijā varēs bez maksas nodot riepas

SIA “Ķilupe” sadarbībā ar enerģētikas uzņēmumu AS “AJ Power Recycling” rīko ikgadējo vides akciju “Dod riepām otru dzīvi”, kuras laikā iedzīvotāji bez maksas var atbrīvoties no nolietotām vieglo automašīnu riepām.

Ogrēnieši riepas bez maksas varēs nodot 20. jūnijā no plkst. 9:00 līdz 13:00 dalīto atkritumu savākšanas laukumā Akmeņu ielā 43b, Ogrē. Akcijā tiks pieņemtas četras vieglo automašīnu riepas. Iebraucot laukumā, tiks reģistrēts automašīnas numurs, tādējādi divreiz ar vienu automašīnu riepas bez maksas nodot nevarēs.

Lai mazinātu nolietoto riepu uzkrāto apjomu un veicinātu videi draudzīgu riepu pārstrādi, AS “AJ Power Recycling” jau trešo gadu organizē vides akciju “Dod riepām otru dzīvi”, kuras ietvaros sabiedrība tiek informēta par nolietoto riepu kaitīgumu, kā arī iespējām tās nodot pārstrādei un atkārtotai izmantošanai. Šīs akcijas laikā ik gadu tiek savākti vairāki simti tonnu nolietotu automašīnu riepu. Šogad akcijai pievienojušies arī kravas pārvadāšanas uzņēmums “Scania” un SIA “Schwenk Latvija”, un tās ietvaros iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas nodot nolietotas riepas astoņās Latvijas pilsētās: Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā, Tukumā, Rīgā un Olainē.

AS “AJ Power Recycling” akcijas ietvaros veiktajā aptaujā noskaidrots, ka visbiežāk autovadītāji riepas iegādājas reizi divos gados (38%), bet aptuveni katrs ceturtais tās iegādājas pat līdz divām reizēm gadā (26%). Kopā tas rada lielu apjomu nolietoto riepu, kas ne vienmēr tiek legāli utilizētas, bet nereti izmestas mežos vai grāvjos. Kā liecina aptauja, 40% autovadītāju īpašumā ir nolietotas auto riepas, kas varētu tikt nodotas pārstrādei. Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ auto īpašnieki no riepām neatbrīvojas, ir nevēlēšanās maksāt par to nodošanu (28%), taču tikpat daudziem tuvumā nav riepu nodošanas punktu vai viņi nav informēti, kur riepas ir iespējams nodot.

Dalīto atkritumu savākšanas laukumā Akmeņu ielā 43b, Ogrē, vieglo automašīnu riepas parasti tiek pieņemtas par samaksu – maksa par vienas riepas nodošanu ir divi eiro.

Laukuma Akmeņu ielā 43B, Ogrē, darba laiks:

  • Darba dienās no plkst. 10:00 līdz 19:00.
  • Sestdienās, svētdienās un svētku dienās no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Related Posts

Arhīvi