Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Informācija par talku “Esi gatavs!”  27.aprīlī

Ogres novada pašvaldība š.g. 27.aprīlī organizē talku “Esi gatavs!”.

Talkas organizēšanas mērķis ir aicināt iedzīvotājus sakārtot pagrabus un telpas, kurās, ievērojot minimālās tehniskās prasības, var izveidot patvertnes.

Talkas ietvaros Ogres novada pašvaldība nodrošinās atkritumu konteinerus un apmaksās šo konteineru izvešanas izmaksas.

SIA “Ogres Namsaimnieks” pārvaldīšanā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem dalība talkā jāpiesaka līdz 18.aprīlim (ieskaitot), iesniedzot rakstisku iesniegumu.

Ņemot vērā, ka Ogres novada pašvaldības piešķirto atkritumu konteineru skaits būs ierobežots, tad SIA “Ogres Namsaimnieks” izvērtēs saņemtos pieteikumus un informēs iedzīvotājus, ja tiks apstiprināta atkritumu konteinera izvietošana pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas.

Pieteikšanās kārtība:

  • dzīvojamās mājās, kurās ir mājas pārstāvis (pilnvarotā persona, kontaktpersona), mājas pārstāvis veic dzīvokļu īpašnieku aptauju par piedalīšanos talkā un ja dzīvokļu īpašnieki ir izteikuši vēlmi piedalīties talkā un savest kārtībā savas dzīvojamās mājas pagrabtelpas (gan koplietošanas, gan individuālās), tad mājas pārstāvis SIA “Ogres Namsaimnieks” iesniedz rakstisku iesniegumu, kurā apliecina, ka dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki vēlas piedalīties talkā un lūdz nodrošināt atkritumu konteinera izvietošanu pie dzīvojamās mājas;
  • dzīvojamās mājās, kurās nav mājas pārstāvis, dzīvokļu īpašnieki paši var iesniegt rakstisku iesniegumu SIA “Ogres Namsaimnieks” par piedalīšanos talkā, lūdzot nodrošināt atkritumu konteinera izvietošanu pie dzīvojamās mājas.

Iedzīvotāji talkā var piedalīties arī izmantojot talkas organizatora piešķirtos maisus (mazām atkritumu vienībām) un nogādājot atkritumu maisus atkritumu pieņemšanas punktos.

Svarīgi!

Piesakoties dalībai talkā un iesniedzot iesniegumu SIA “Ogres Namsaimnieks”, jāpievieno pagrabtelpu fotogrāfijas, kurās redzams izvedamo mantu apjoms.

Pagrabtelpu fotografēšana jāveic arī pēc pagrabtelpu sakopšanas darbiem.

Nepieciešamības gadījumā, lai izvērtētu iesniegtos iesniegumus, SIA “Ogres Namsaimnieks” darbinieki pagrabtelpu apsekošanu veiks uz vietas dzīvojamā mājā.

Ko drīkt un ko nedrīkst ievietot konteineros?

Konteineros drīkst ievietot lielgabarīta atkritumus:

  • mēbeles – galdus, krēslus, gultas, dīvānus, skapjus, visa veida kumodes un plauktus, matračus;
  • gaismekļus, lustras (bez stiklojuma un spuldzēm);
  • durvis, logus;
  • grīdas segumus – laminātu, parketu, jebkāda veida paklājus;
  • metāla sadzīves priekšmetus – bērnu ratus, durvju slēdzenes, virtuves katlus un pannas, spaiņus utt.;
  • būvgružus un santehniku (podus, izlietnes).

Aizliegts lielgabarīta konteinerā likt bīstamus atkritumus – lakas un krāsu bundžas, spuldzes, atkritumus, kas ir ugunsnedroši vai sprādzienbīstami, azbestu saturošus atkritumus (šīferi).

Jāņem vērā!

Piesakoties dalībai talkā, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji apņemas par saviem līdzekļiem pagrabtelpu nodrošināt ar:

  • vismaz vienu pirmās palīdzības aptieciņu;
  • vismaz vienu ugunsdzēšanas ierīci;
  • vismaz 60 litriem dzeramo ūdeni (ar atbilstošu derīguma termiņu).

Informācija par minimālajām tehniskajām prasībām patvertņu ierīkošanai:

https://www.vugd.gov.lv/lv/vadlinijas-potencialo-patvertnu-minimalajam-tehniskajam-prasibam.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā, lūdzam sazināties ar SIA “Ogres Namsaimnieks” Klientu apkalpošanas nodaļu, zvanot uz tālruņa numuru 65049114.

Related Posts

Arhīvi