Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

No 1. līdz 8. novembrim Ogrē bez maksas varēs nodot automašīnu riepas

SIA “Ķilupe” informē, ka Ogres novada iedzīvotāji no š. g. 1. līdz 8. novembrim varēs bez maksas atbrīvoties no nolietotajām vieglo automašīnu riepām, nododot tās atkritumu apsaimniekotāja SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Akmeņu ielā 43b, Ogrē. Darba laiks:

  • darba dienās: 10:00–19:00
  • brīvdienās un svētku dienās: 10:00–16:00

Akcijas laikā no vienas automašīnas varēs nodot vienu riepu komplektu (četras vieglo automašīnu riepas). Iebraucot šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā, tiks reģistrēts automašīnas numurs.

Pārējā laikā šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos un citur vieglo automašīnu riepas iespējams nodot par maksu. Tāpat šajos laukumos iespējams nodot izlietotus svina un cita veida akumulatorus, visu veida baterijas, eļļas filtrus un smēreļļas.

Visa veida riepas kā atkritumi ir kaitīgas videi, tādēļ ir būtiski tās nodot pārstrādei. Riepas dabiskajā vidē sadalās vairāk nekā 100 gadus, un visu šo laiku dabā var izdalīties dažādas kaitīgas vielas. Par nolietotu riepu izmešanu dabā var tikt piemērots naudas sods.

Riepu pārstrāde samazina negatīvo ietekmi uz vidi un sniedz iespējas iegūto materiālu izmantot otrreizēji. Pārstrādei savāktās riepas var tikt pārvērstas granulās, kuras plaši tiek izmantotas sporta laukumu segumu ražošanā, celtniecībā, ceļu būvē, dažādu paliktņu, paklājiņu izgatavošanā un citur.

Akciju rīko SIA “Ķilupe” sadarbībā ar AS “AJ Power Recycling” un SIA “3R”.

Related Posts

Arhīvi