Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Turpinās elektroinstalācijas remonta darbi daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās

SIA “Ogres Namsaimnieks” pārvaldīšanā esošās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās turpinās elektroinstalācijas remonta darbi, kurus veic publiskā iepirkuma uzvarētāja SIA “Universālais Energoceltnieks”.

Darbi tika iekļauti dzīvojamo māju darbu plānos 2022. gadam un uzsākti pagājušā gada septembrī. Tiek plānots, ka darbi tiks pabeigti šī gada pavasarī. Kopumā iepirkuma ietvaros darbi tiks veikti 28 dzīvojamās mājās, un šobrīd tie jau ir pabeigti vairāk nekā pusē dzīvojamo māju.

Elektroinstalācijas remonta darbi lielākoties tiek veikti pagrabtelpās, divās ēkās arī kāpņu telpās, nomainot vecos gaismekļus uz energoefektīviem LED gaismekļiem, kā arī nomainot gaismekļu kabeļus, vecās rozetes un slēdžus.

Iepirkuma ietvaros astoņās dzīvojamās mājas tiks nomainīti elektrības stāvvadi. Pakāpeniska novecojušo elektrības stāvvadu nomaiņa SIA “Ogres Namsaimnieks” pārvaldīšanā esošās dzīvojamās mājās tika uzsākta jau 2006. gadā, un tie tiks nomainīti visās dzīvojamās mājās.

Elektrības stāvvadu nomaiņa ir būtisks remonta darbs, kas samazina ugunsdrošības riskus, kā arī sniedz iespēju dzīvokļos palielināt atļauto elektrisko slodzi.

SIA “Ogres Namsaimnieks” praksē ir bijuši atsevišķi gadījumi, kad vecie elektrības stāvvadi  lielās slodzes dēļ ir sakarsuši, kļuvuši ugunsnedroši un sākuši kust. Šādas situācijas parāda, ka elektroapgādes tīklu (īpaši elektrības stāvvadu kāpņu telpās) nomaiņa uz mūsdienu standartiem un jaudām atbilstošiem ir viens no prioritārajiem darbiem, kas jāveic visās dzīvojamās mājās.

Related Posts

Arhīvi