Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Ar 1. janvāri pieaugs sadzīves un lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanas tarifs

Saskaņā ar SIA “Ķilupe” sniegto informāciju, sākot ar 2023. gada 1. janvāri, pieaugs atkritumu apsaimniekošanas tarifs. Sadārdzinājums saistīts ar normatīvajos aktos noteikto sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifa un dabas resursu nodokļa likmes palielinājumu, kā arī elektroenerģijas un degvielas cenu kāpumu un pieaugušo inflāciju valstī.

Ar 1. janvāri dabas resursu nodokļa likme par sadzīves atkritumu apglabāšanu būs 95,00 EUR (šobrīd 80,00 EUR) par tonnu. Tarifs par nešķiroto sadzīves atkritumu pieņemšanu apglabāšanai SIA “Getliņi EKO” atkritumu poligonā “Getliņi” būs 135,50 EUR (šobrīd 124,60 EUR) par tonnu, savukārt lielgabarīta un ražošanas atkritumu apglabāšanas izmaksas poligonā būs 150,00 EUR (šobrīd 135,00 EUR) par tonnu (visas summas bez PVN).

SIA “Getliņi EKO” nodrošina atkritumu pieņemšanu un apsaimniekošanu Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionā, kurā ietilpst arī Ogre, tādēļ cenu izmaiņas atkritumu poligona “Getliņi” pakalpojumos tiešā mērā ietekmē Ogres daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus.

SIA “Ķilupe” sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs no 2023. gada 1. janvāra pieaugs par 15%.

Informācija par lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanas izmaksām no 2023. gada tiks publicēta tuvākajā laikā.

Kā samazināt izdevumus par atkritumu apsaimniekošanu?

Atkritumus pareizi šķirojot, iespējams samazināt kopējās izmaksas par atkritumu apsaimniekošanu, jo vairumu šķiroto atkritumu var nodot bez maksas!

SIA “Ogres Namsaimnieks” aicina iedzīvotājus izmantot SIA “Ķilupe” sniegtās atkritumu šķirošanas iespējas. Informācija ŠEIT.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iedzīvotāji tiek aicināti sazināties ar SIA “Ķilupe”, zvanot uz tālruņa numuriem 65071222, 29104053 vai rakstot e-pastu uz kilupe@gmail.com.

Related Posts

Arhīvi