Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

1–5 stāvu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām pieejams līdzfinansējums, lai pieslēgtos centralizētajai siltumapgādes sistēmai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atbalsta programmai, kas paredz daļēji finansēt pieslēgšanos centralizētai siltumapgādes sistēmai tām mājsaimniecībām, kuras atsakās no fosilā kurināmā (dabasgāzes), ir paplašināts potenciālo atbalsta saņēmēju loks.

Tagad atbalstu varēs saņemt arī daudzdzīvokļu 1–5 stāvu māju mājsaimniecības, ja ēka tiks pieslēgta centralizētajai siltumapgādes sistēmai, kā arī atbalsts mājsaimniecībām tiks sniegts, ja ēkas ir biedrību, nodibinājumu vai reliģisko organizāciju īpašumā.

Turpmāk tiks atbalstīta arī saules paneļu un vēja ģeneratoru iegāde un uzstādīšana, kā arī pieslēgšanās centralizētajai siltumapgādes sistēmai tādās mājās, kas nav nodotas ekspluatācijā līdz projekta iesnieguma iesniegšanas dienai Vides investīciju fondā, ar nosacījumu, ka tas tiek izdarīts piecu gadu laikā pēc projekta līguma noslēgšanas.

Vienam projektam pieejamais maksimālais atbalsts ir 15 000 EUR, finansējot ne vairāk kā 70% no katra projekta kopējām izmaksām.

Ar visiem atbalsta programmas nosacījumiem var iepazīties VARAM mājas lapā.

Saite uz konkursa nolikumu ŠEIT.

SIA “Ogres Namsaimnieks” kontaktpersona konsultācijām: Siltumapgādes nodaļas Energoefektivitātes projektu koordinators Jānis Ungurs, tālruņa numurs 27834890, e-pasts projekti@ogresnamsaimnieks.lv.

Related Posts

Arhīvi