Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Zāles pļaušanas darbi

Iestājoties siltākam laikam, SIA “Ogres Namsaimnieks” uzsāk zāles pļaušanas darbus savā pārvaldīšanā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos, kā arī Ogres novada pašvaldībai piederošajās teritorijās.

Pļaušana sezonā paredzēta četras reizes, un katrs pļaušanas cikls aptver aptuveni 100 hektāru lielu teritoriju. Sākumā zāle tiek pļauta pilsētas centrā, pēc tam dzīvojamo māju iekšpagalmos un citur Ogres teritorijā, kā arī Ogresgala pagastā.

Pļaušana notiek vairākos etapos. Zāle, kur tas iespējams, tiek nopļauta ar vienu no Teritorijas uzkopšanas nodaļas pārziņā esošajiem zāles pļāvējiem (traktoru, raideri), bet atlikušās vietas tiek nopļautas ar trimeriem. Nākamajā dienā sētnieki sagrābj nopļauto zāli un saliek to maisos. Zāles izvešanai izmantos tā saucamos “big bag” maisus, kurus ir vieglāk iekraut un pārvadāt, turklāt var izmantot atkārtoti. Pilnos maisus izvedīs un nodos utilizācijai atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Ķilupe”.

Zāles pļaušana tiek veikta pēc iepriekš sastādīta grafika, tomēr laikapstākļu dēļ tajā var rasties izmaiņas.

SIA “Ogres Namsaimnieks” aicina iedzīvotājus pārvietot savas automašīnas uz citu vietu, redzot, ka pie dzīvojamās mājas notiek pļaušanas darbi, lai izvairītos no iespējamiem automašīnu bojājumiem!

Related Posts

Arhīvi