Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Ogres novada pašvaldība aicina palīdzēt Ukrainas armijai un tautai

Ogres novada pašvaldība aicina palīdzēt Ukrainas armijai un tautai – savu iespēju robežās iegādāties pirmās palīdzības sniegšanai nepieciešamos materiālus un nodot Ogres novada pašvaldībā Brīvības ielā 33, Ogrē, lai ar humānās palīdzības sūtījumu tos nogādātu uz Ukrainu. Ziedojumi tiks nogādāti Ukrainā sadarbībā ar Aizsardzības ministriju. Vairums līdz šim saziedoto materiālu ar Nacionālo bruņoto spēku starpniecību jau ir nogādāti Ukrainā.

Ziedojumu pieņemšanu koordinē Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja asistente Dace Līva (tālr. 29129877, e-pasts dace.liva@ogresnovads.lv).

Ziedojumus pieņem pašvaldības Centrālās administrācijas darba laikā. Ārpus darba laika – iepriekš sazinoties ar D. Līvu un vienojoties par iespēju nodot ziedojumus citā laikā.

Pašvaldība aicina ziedot:

  • siltas segas, pledus;
  • guļammaisus;
  • teltis;
  • pārtikas produktus ar ilgu derīguma termiņu un iespējām glabāt arī siltumā (ārpus ledusskapja) – sauso pārtiku, konservus, graudaugu produkciju u.c.;
  •  ūdens dezinfekcijas tabletes;
  • higiēnas preces.

Joprojām ļoti nepieciešami materiāli pirmās palīdzības sniegšanai: vienreizlietojami cimdi iepakojumā; spraužamadatas; šķēres ar noapaļotiem galiem; mākslīgās elpināšanas maskas ar vienvirziena gaisa vārstuli iepakojumā; trīsstūrveida pārsēji iepakojumā; leikoplasti spolē; brūču plāksteri (dažādu izmēru) sterilā iepakojumā; tīklveida pārsēji Nr. 3; marles saites (dažādu izmēru) sterilā iepakojumā;  pārsienamās paketes sterilā iepakojumā; marles komplekts sterilā iepakojumā; marles kompreses sterilā iepakojumā; folijas sega iepakojumā, kā arī citi materiāli, kas varētu būt noderīgi ievainojumu gadījumā.

Termiņš ziedojumu akcijai šobrīd nav noteikts. Lūgums sekot informācijai “Facebook” un pašvaldības mājaslapā www.ogresnovads.lv.

Avots: Ogres novada pašvaldības mājas lapa

Related Posts

Arhīvi