Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Uzsākta nobirušo lapu izvešana

Pēdējās nedēļas laikā ir nobiris daudz koku lapu, kas tiek aktīvi vāktas un izvestas gan no SIA “Ogres Namsaimnieks” pārvaldīšanā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmiem, gan citām teritorijām, kuras apsaimnieko SIA “Ogres Namsaimnieks”.

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju sētnieki nobirušās lapas pirmo gadu savāc tā saucamajos “big bag” maisos, kurus ir vieglāk iekraut un pārvadāt, turklāt var izmantot atkārtoti. Šo maisu izvešanu no iekšpagalmiem pirmo gadu kā ārpakalpojumu nodrošina SIA “Ķilupe”. Vienlaikus lapas tiek izvestas arī no citām SIA “Ogres Namsaimnieks” apsaimniekotajām teritorijām, izmantojot trīs traktorus.

Teritorijas uzkopšanas nodaļas darbu rīkotājs Edgars Žagars atzīst, ka ārpakalpojuma piesaistīšana ir bijis pareizs lēmums, kas atslogo Teritorijas uzkopšanas nodaļas darbu un ļauj lapas izvest operatīvāk, vienlaikus nepalielinot izmaksas.

Savāktās lapas tiek nogādātas SIA “Ogres Namsaimnieks” lapu laukumā, kur tās tiek kompostētas, laika gaitā iegūstot kvalitatīvu augsni, ko vēlāk izmanto daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apzaļumošanas projektu īstenošanai.

Privātpersonas ar savu transportu var nogādāt lapas, nezāles un nopļauto zāli SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Akmeņu ielā 43b, Ogrē. Lapām jābūt maisos (bez tilpuma ierobežojuma), bez sadzīves atkritumu piemaisījumiem. Ja maisos pie lapām būs citi sadzīves atkritumi, tos nepieņems.

Šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma Akmeņu ielā 43b, Ogrē, darba laiks:

  • Darba dienās no plkst. 10:00 līdz 19:00.
  • Sestdienās, svētdienās un svētku dienās no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Tāpat šajā laukumā iespējams bez maksas nodot nolietoto sadzīves elektrotehniku, stikla burkas un pudeles, papīra, kartona iepakojumu, makulatūru, piena/sulas pakas, PET pudeles, dienas gaismas spuldzes, baterijas, akumulatorus un metāla atkritumus utt.

Related Posts

Arhīvi