Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Kā taupīt siltumu dzīvojamā mājā un dzīvoklī?

Iestājoties aukstākam laikam, ir svarīgi ievērot vairākas vienkāršas lietas, kas ļaus taupīt siltumu gan dzīvojamās mājas koplietošanas telpās, gan dzīvoklī:

  • Neaizklāt radiatorus (tostarp nežāvēt uz tiem veļu), lai var cirkulēt gaiss. Siltumam ceļoties uz augšu, tas istabā veido lielu loku, veicinot vienmērīgu siltuma izplatīšanos telpā.
  • Ilgstoši neatstāt PVC logus tā sauktajā “ziemas vēdināšanas” režīmā. Lai nodrošinātu efektīvu vēdināšanu, ieteicams divas līdz četras reizes dienā plaši atvērt logus uz 5–10 minūtēm.
  • Uz nakti aizvērt aizkarus un nolaist žalūzijas, lai samazinātu siltuma zudumus caur logiem.
  • Kāpņu telpas ārdurvis un logus (arī pagrabā) turēt aizvērtus.
  • Sekot līdzi, lai dzīvojamās mājas stāvos nestāvētu vaļā atkritumu stāvvads.

SIA “Ogres Namsaimnieks” atgādina, ka dzīvojamās mājās pēc centralizētās apkures pieslēgšanas turpinās apkures sistēmu atgaisošanas darbi.

Ja pēc centralizētās apkures pieslēgšanas dzīvoklī nesilda radiatori vai silda tikai daļa radiatoru, lūdzam sazināties ar Avārijas dienestu, zvanot uz tālruņa numuru 65022261, vai pieteikt atgaisošanu, rakstot e-pastu uz info@ogresnamsaimnieks.lv. E‑pastā jānorāda sava adrese (dzīvojamās mājas un dzīvokļa numurs) un tālruņa numurs. Atgaisošanas darbi tiek veikti rindas kārtībā.

Related Posts

Arhīvi