Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos ir aizliegts atstāt lielgabarīta atkritumus!

SIA “Ogres Namsaimnieks” atgādina, ka daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos ir aizliegts atstāt lielgabarīta atkritumus. Iedzīvotājiem lielgabarīta atkritumu izvešana jāorganizē individuāli un par saviem līdzekļiem jānodod tie utilizēšanai!

Par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma 43. panta otro daļu fiziskai personai var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods no 70 līdz 1000 EUR.

Pamanot, ka pie dzīvojamās mājas kāds atstāj lielgabarīta atkritumus, aicinām fiksēt pārkāpuma faktu fotogrāfijā vai video un ziņot Ogres novada pašvaldības policijai:

  • Izmantojot mobilās lietotnes “Ogres novadnieks” sadaļu “Ziņo Pašvaldības policijai” (autorizējoties ar Ogres novadnieka karti vai internetbanku). Ziņojumam iespējams pievienot fotogrāfiju vai video materiālu;
  • Rakstot Ogres novada pašvaldības policijai e-pastu uz ppolicija@ogresnovads.lv;
  • Zvanot Ogres novada pašvaldības policijai uz tālruņa numuru 65047100.

Dzīvokļu īpašniekiem jārēķinās, ka par lielgabarīta atkritumiem, kas negodprātīgi tiks atstāti dzīvojamās mājas piesaistītajā teritorijā, uz visu dzīvojamo māju atbilstoši katrā dzīvoklī deklarēto personu skaitam tiks izdalītas to izvešanas un utilizācijas izmaksas. Tās parādīsies komunālo pakalpojumu rēķinā atsevišķā pozīcijā “Par papildu atkritumiem”, sākot ar rēķinu par š. g. jūniju, kuru klienti saņems jūlijā. Šī pozīcija rēķinā parādīsies tikai tad, ja iepriekšējā mēnesī kāds būs atstājis lielgabarīta atkritumus pie dzīvojamās mājas.

Informācija par veidiem, kādos iespējams individuāli atbrīvoties no lielgabarīta atkritumiem, ŠEIT.

Related Posts

Arhīvi