Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Turpinās zāles pļaušanas darbi

SIA “Ogres Namsaimnieks” turpina zāles pļaušanas darbus savā pārvaldīšanā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos, kā arī Ogres novada pašvaldībai piederošajās teritorijās.

Sezonā pļaušana ir paredzēta četras reizes, un šobrīd zāle tiek pļauta jau otro reizi. Katrs pļaušanas cikls aptver aptuveni 100 hektāru lielu teritoriju, kas tiek nopļauta vidēji mēneša laikā. Zāles pļaušana tiek veikta pēc iepriekš sastādīta grafika, kurā iekļautas gan dzīvojamo māju iekšpagalmu, gan Ogres pilsētas un novada teritorijas, tomēr reizēm laikapstākļu dēļ plānotajā grafikā rodas izmaiņas.

Lielā darbu apjoma dēļ ir pieņemti arī sezonas strādnieki, kuru skaits šogad ir pietiekams.

Pļaušana notiek vairākos etapos. Sākumā zāle, kur tas iespējams, tiek nopļauta ar Teritorijas uzkopšanas nodaļas pārziņā esošajiem zāles pļāvējiem (traktoru, raideri), bet atlikušās vietas tiek pļautas ar trimeriem. Tajā pašā vai nākamajā dienā sētnieki sagrābj nopļauto zāli un saliek to maisos. Šogad zāles izvešanai uzsākts izmantot tā saucamos “big bag” maisus, kurus ir vieglāk iekraut un pārvadāt, turklāt var izmantot atkārtoti. Pilnos maisus izved un nodod utilizācijai atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Ķilupe”.

SIA “Ogres Namsaimnieks” aicina iedzīvotājus pārvietot savas automašīnas uz citu vietu, redzot, ka pie dzīvojamās mājas notiek pļaušanas darbi, lai izvairītos no iespējamiem automašīnu bojājumiem!

Related Posts

Arhīvi