Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Krasta laukuma šķiroto atkritumu konteineru novietnē tiks uzsākta videonovērošana

Krasta laukumā, Ogrē (pretī Ogres luterāņu baznīcai), katram iedzīvotājam ir pieejama SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu konteineru novietne. Šobrīd tajā izvietoti četri konteineri:

– Papīra, kartona iepakojumam (zils konteiners);

– Plastmasas, metāla iepakojumam (dzeltens konteiners);

– Stikla iepakojumam (divi zaļi konteineri).

Diemžēl atsevišķi iedzīvotāji šo novietni izmanto, lai atbrīvotos no sadzīves un citiem atkritumiem, kuriem konteineri nav paredzēti, kā arī mēdz atstāt savus atkritumus līdzās konteineriem vai ievietot tos jau pilnos konteineros, kurus pēc tam vairs nevar aizvērt. Turklāt ārpus konteineriem atstātos atkritumus ātri izvazā putni.

Lai ieviestu kārtību šķiroto atkritumu konteineru novietnē, turpmāk tā tiks pastiprināti uzraudzīta – laukumā tiks uzsākta videonovērošana. SIA “Ogres Namsaimnieks” aicina arī iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un ziņot Ogres novada pašvaldības policijai, pamanot, ka kāds pārkāpj šķiroto atkritumu konteineru novietnes lietošanas noteikumus, piemēram, atstājot atkritumus līdzās konteineriem.

Šķiro atbildīgi un ņem vērā:

  • Katrā konteinerā drīkst ievietot tikai tos atkritumus, kuriem tas paredzēts. Pretējā gadījumā konteinera saturs nav derīgs pārstrādei! Informācija par to, kādus atkritumus drīkst tajā ievietot, atrodas uz katra konteinera, kā arī izvietota līdzās konteineru novietnei;
  • Atkritumus nedrīkst atstāt pie konteineriem. Ja attiecīgajā konteinerā vairs nav vietas, atkritumi jāatved uz šo novietni citā dienā vai jānogādā SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā (darba laiks zemāk);
  • Iepakojums pirms izmešanas jāizskalo no ēdienu vai dzērienu paliekām.

Fiksē pārkāpuma faktu fotogrāfijā vai video un ziņo Ogres novada pašvaldības policijai:

  • Izmantojot mobilās lietotnes “Ogres novadnieks” sadaļu “Ziņo Pašvaldības policijai” (autorizējoties ar Ogres novadnieka karti vai internetbanku). Ziņojumam iespējams pievienot fotogrāfiju vai video materiālu;
  • Rakstot Ogres novada pašvaldības policijai e-pastu uz ppolicija@ogresnovads.lv;
  • Zvanot Ogres novada pašvaldības policijai uz tālruņa numuru 65047100.

Par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma 43. panta otro daļu fiziskai personai var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods no 70 līdz 1000 EUR.

SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma Akmeņu ielā 43b, Ogrē, darba laiks:

  • Darba dienās no plkst. 10:00 līdz 19:00;
  • Sestdienās, svētdienās un svētku dienās no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar SIA “Ķilupe”, zvanot uz tālruņa numuru 65071222, 29104053 vai rakstot e-pastu uz kilupe@gmail.com.

Related Posts

Arhīvi