Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Kā atvērt elektroniski parakstītus dokumentus Mājas lietā?


Dzīvokļu īpašnieki var reģistrēties SIA “Ogres Namsaimnieks” klientu portālā un caur to piekļūt arī savas Mājas lietai, kurā ir informācija par dzīvojamās mājas tehnisko un finansiālo stāvokli. Daļa Mājas lietā esošo dokumentu ir elektroniski parakstīti (edoc formātā), un tos var atvērt, sekojot instrukcijām (skatīt zemāk).

Jāņem vērā! Ministru kabineta 2010. gada 28. septembra noteikumi Nr. 908 “Mājas lietas vešanas un aktualizēšanas noteikumi” nosaka, ka elektroniski sagatavoti dokumenti jāsaglabā tādā formā, kādā tie sākotnēji radīti, nosūtīti vai saņemti. Tādēļ, piemēram, elektroniski parakstīti līgumi Mājas lietā ievietoti tieši edoc formātā.

Kā atvērt elektroniski parakstītus dokumentus Mājas lietā – soli pa solim:

1. Iet uz klientu portālu e.ogresnamsaimnieks.lv un autorizēties ar savu internetbanku vai izmantojot eParakstu. (Informācija par to, kā reģistrēties klientu portālā, ŠEIT.)

2. Doties uz sadaļu “Mājas lieta”.

3. Saglabāt savā datorā interesējošo elektroniski parakstīto dokumentu. Piemēram, ja vēlaties saglabāt savas dzīvojamās mājas inventarizācijas lietu, kas ir pieejama kā elektroniski parakstīts dokumentus (edoc formātā), noklikšķiniet uz faila nosaukuma.

4. Fails pats lejupielādēsies uz datora vai arī parādīsies uznirstošais logs, kurā jāizvēlas “Saglabāt failu” (“Save File”) un tad jānospiež poga “OK”.

5. Lai atvērtu un apskatītu saglabāto elektroniski parakstīto dokumentu, iet uz www.eparaksts.lv un nospiest pogu “Pārbaudīt vai parakstīt”.

Jāņem vērā! Ja edoc faila izmērs pārsniedz 32 MB, to var atvērt, tikai lejupielādējot un instalējot uz datora bezmaksas programmu eParakstītājs: www.eparaksts.lv/lv/lejupielades.

6. Nākamajā logā izvēlēties failu, kuru vēlaties atvērt (dokumentu, kuru saglabājāt no Mājas lietas savā datorā).

7. Atvērsies dokumenta priekšskatījums, kurā var redzēt arī, kurš dokumentu ir elektroniski parakstījis un kurā datumā. Lai saglabātu dokumentu lasāmā / rediģējamā formātā, tas no šī loga atkal jāsaglabā uz datora (šoreiz tas jau tiks saglabāts tādā formātā, kādu uz vairuma datoru var atvērt bez papildu programmatūras – parasti pdf, doc, rtf vai tml. formātos). Saglabājiet dokumentu, nospiežot uz lejupvērstas bultiņas zem dokumenta priekšskatījuma.

8. Izvēlieties “Saglabāt failu” (“Save File”) un nospiediet pogu “OK”.

9. Dokuments ir saglabāts Jūsu datorā – tagad varat ar to iepazīties!

Related Posts

Arhīvi