Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Uzsāk zāles pļaušanas darbus

Iestājoties siltākam laikam, kas veicina arī zāles augšanu, SIA “Ogres Namsaimnieks” uzsāk zāles pļaušanas darbus savā pārvaldīšanā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos, kā arī Ogres novada pašvaldībai piederošajās teritorijās.

Pļaušana sezonā paredzēta četras reizes, un katrs pļaušanas cikls aptver aptuveni 100 hektāru lielu teritoriju. Lielā darbu apjoma dēļ tiek pieņemti arī sezonas strādnieki. Parasti sākumā tiek appļauts pilsētas centrs, tālāk turpinot darbu dzīvojamo māju iekšpagalmos un citur Ogres teritorijā, kā arī Ogresgala pagastā.

Pļaušana notiek vairākos etapos. Sākumā zāle, kur tas iespējams, tiek nopļauta ar vienu no Teritorijas uzkopšanas nodaļas pārziņā esošajiem zāles pļāvējiem (traktoru, raideri), bet atlikušās vietas tiek nopļautas ar trimeriem. Nākamajā dienā sētnieki sagrābj nopļauto zāli un saliek to maisos. Šogad zāles izvešanai uzsāks izmantot tā saucamos “big bag” maisus, kurus ir vieglāk iekraut un pārvadāt, turklāt var izmantot atkārtoti. Pilnos maisus izvedīs un nodos utilizācijai atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Ķilupe”.

SIA “Ogres Namsaimnieks” aicina iedzīvotājus pārvietot savas automašīnas uz citu vietu, redzot, ka pie dzīvojamās mājas notiek pļaušanas darbi, lai izvairītos no gadījumiem, kad kāds ar trimeri nejauši no zemes pacelts akmens trāpa automašīnas stiklā. Iepriekš izlikt paziņojumus pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, norādot konkrētu pļaušanas laiku, diemžēl nav iespējams, jo darbu plāns mēdz mainīties atkarībā no laikapstākļiem.

Related Posts

Arhīvi