Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Tiek atzīmēta vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu numura 112 diena

11. februārī visā Eiropas Savienībā un arī Latvijā tiek atzīmēta vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numura 112 diena, lai informētu sabiedrību par šī numura eksistenci un situācijām, kurās uz to nepieciešams zvanīt.

Piezvanot uz 112, ikviens var sazināties ar četriem glābšanas dienestiem – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), Valsts policiju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Gāzes avārijas dienestu. Tālruņa numurs 112 ir sazvanāms 24 stundas diennaktī, un zvans ir bezmaksas.

No vairuma mobilo tālruņu šo numuru iespējams sazvanīt arī tad, ja tālrunis ir bloķēts ar drošības kodu. Zvans uz tālruņa numuru 112 ir bezmaksas no visām Eiropas Savienības, kā arī vairākām citām valstīm Eiropā.

Atceries!

Zvani uz 112, ja izcēlies ugunsgrēks, vajadzīga neatliekamā medicīniskā palīdzība, nepieciešama policija, nepieciešams gāzes dienests, ir apdraudēta cilvēka dzīvība vai veselība, noticis ceļu satiksmes negadījums, negadījums uz ūdens vai uz dzelzceļa, atrasts aizdomīgs priekšmets, bezpalīdzīgā stāvoklī nonācis dzīvnieks vai ir radies vides piesārņojums!

VUGD attēls

Related Posts

Arhīvi