Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Šķiro atkritumus un ietaupi!

SIA “Ogres Namsaimnieks” informē, ka gada sākumā iedzīvotāji ir atbrīvojušies no nolietotās elektrotehnikas, kā arī nevajadzīgā apģērba lielākos apjomos, nekā tas ir parasti – šāda situācija vērojama, apsekojot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos esošos atkritumu laukumus. Lai arī nolietoto elektrotehniku un nevajadzīgo apģērbu Ogres  iedzīvotājiem ir iespēja nodot bez maksas, tomēr arvien vērojama tendence šos atkritumus atstāt atkritumu laukumā pie savas dzīvojamās mājas, tādējādi palielinot savas mājas iedzīvotāju atkritumu izvešanas kopējās izmaksas gan par sadzīves atkritumiem, gan arī par lielgabarīta atkritumiem.

Šķirojot atkritumus, ne vien tiek saudzēta daba, bet arī samazināti izdevumi par atkritumu izvešanu.

Elektrotehniku var nodot bez maksas – tai atbrauks pakaļ!

Nolietoto elektrotehniku – ledusskapjus, televizorus, veļasmašīnas u. c. – iedzīvotāji mēdz neatļauti atstāt savas dzīvojamās mājas iekšpagalmā. Šādas rīcības rezultātā par izvešanu un utilizāciju jāmaksā visiem attiecīgās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem, turklāt pārkāpējs riskē saņemt ievērojamu administratīvo sodu.

SIA “Ķilupe” Ogres iedzīvotājiem piedāvā izdevīgu un ērtu alternatīvu. Bez maksas nolietoto elektrotehniku (neizjauktā veidā) var nodot šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Akmeņu ielā 43b, Ogrē, vai pasūtīt elektrotehnikas bezmaksas izvešanu no dzīvokļa! Zvani SIA “Ķilupe” uz tālruņa numuru 65071222 vai 29104053 (var arī rakstīt ziņu aplikācijā “WhatsApp”) vai raksti e‑pastu uz kilupe@gmail.com, lai vienotos par elektrotehnikas savākšanu (aptuveni nedēļas laikā no pieteikuma dienas).

Dod apģērbam otru dzīvi!

Saskaņā ar AS “Latvijas Zaļais punkts” aplēsēm, tekstilizstrādājumi sastāda 3–5% no visiem atkritumiem, kas apglabāti atkritumu poligonos, turklāt sintētiskās šķiedras, no kurām ražo 60% tekstilizstrādājumu, sadalās 200 gadu laikā.

Lietotu apģērbu nodot atsevišķi ir dabai draudzīgāk, turklāt, atšķirībā no sadzīves atkritumos izmestā apģērba – par velti!

Bez maksas atbrīvoties no lietota, bet vēl lietojama (tīra, sausa) apģērba, apaviem un mājas tekstilizstrādājumiem Ogrē var, ievietojot tos speciālos konteineros:

  • Pie tirdzniecības centra “Ogres Prestižs” Mednieku ielā 21/23, Ogrē;
  • Pie “Rimi” tirdzniecības centra Rīgas ielā 33, Ogrē;
  • SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Akmeņu ielā 43b, Ogrē.

Šķiro arī citus atkritumus!

SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā bez maksas tiek pieņemti dažāda veida atkritumi sašķirotā veidā:logu stikls, mēbeļu kokmateriāli, metāls, papīrs, dažādu materiālu iepakojums, baterijas un akumulatori, atstrādātās eļļas un eļļu filtri u. c. Ar pilnu sarakstu var iepazīties ŠEIT.

SIA “Ķilupe” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma Akmeņu ielā 43b, Ogrē, darba laiks:

  • Darba dienās no plkst. 10:00 līdz 19:00;
  • Sestdienās, svētdienās un svētku dienās no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Vairāk informācijas par atkritumu nodošanu un to šķirošanas iespējām ŠEIT.

Related Posts

Arhīvi