Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Kāpēc apkures sezonas sākumā visos dzīvokļos nav vienāda temperatūra?

Sākoties apkures sezonai, dzīvokļu īpašnieki nereti ir neizpratnē, kāpēc kaimiņu dzīvoklī vai arī dažādās dzīvokļa telpās ir krasi atšķirīga temperatūra, dažreiz nesilda arī kāds no radiatoriem.

Tas, ka dzīvojamai mājai ir pieslēgta apkure, ne vienmēr nozīmē, ka dzīvoklī nekavējoties būs komforta temperatūra. Tā notiek, jo laikā, kad nav pieslēgta apkure, dzīvokļu īpašnieki maina apkures ierīces – radiatorus, konvektorus. Stāvvados ir pazemināts spiediens, bet, kādā dzīvoklī nomainot radiatoru, tas paaugstinās, tādēļ apkures sistēma ir jāatgaiso. Apkures sistēmas atgaisošana ir darbietilpīgs process, un, vienlaikus pieslēdzot apkuri visām dzīvojamām mājām, atgaisošanas darbus var veikt tikai pakāpeniski.

Jāņem vērā! Pieslēdzot apkurei dzīvojamās mājās, tiek ieslēgtas arī termoregulācijas iekārtas – tas nozīmē, ka, ārgaisa temperatūrai sasniedzot +10 vai +12 grādus pēc Celsija (atkarībā no dzīvojamās mājas) un augstāk, apkure automātiski tiek izslēgta.

Šogad, pieslēdzot apkuri, vērojams, ka nereti naktīs ārgaisa temperatūra ir tuvu nullei, bet pa dienu tā strauji kāpj. Kamēr ārā ir salīdzinoši silti un nestrādā cirkulācijas sūknis, atgaisot apkures sistēmas nevar. Tāpēc Avārijas dienesta darbiniekiem atgaisošanas darbi bieži jāveic vakaros, kad pazeminās ārgaisa temperatūra.

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, jo vienlaikus visās dzīvokļa istabās panākt komforta temperatūru iespējams aptuveni divu nedēļu laikā no brīža, kad tiek uzsākta apkures pieslēgšana.

Ja dzīvoklī nesilst visi radiatori vai arī kaimiņu dzīvokļos ir silti radiatori, bet jūsu dzīvoklī nav, nepieciešams sazināties ar Avārijas dienestu (strādā visu diennakti), zvanot uz tālruņa numuru 65022261, vai Ēku apsaimniekošanas departamentu (darba laikā), zvanot uz tālruņa numuru 28384246, lai tiktu veikta apkures sistēmas atgaisošana.

SIA “Ogres Namsaimnieks” daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pieslēgšanu centralizētajai siltumapgādes sistēmai šogad uzsāka š. g. 12. oktobrī un beidza 16. oktobrī. Šobrīd turpinās dzīvojamo māju apkures sistēmu atgaisošanas darbi.

SIA “Ogres Namsaimnieks” aicina iedzīvotājus būt saprotošiem!

Related Posts

Arhīvi