Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

SIA “Ogres Namsaimnieks” atjauno skatu torņa kāpnes un margas Špakovska parkā

Lielās Talkas dienā, š. g. 16. maijā, Ogres novada pašvaldība aicināja iedzīvotājus iestādīt 5000 priedes un šādi sniegt savu ieguldījumu pilsētas zaļās rotas atjaunošanā un papildināšanā.

Arī SIA “Ogres Namsaimnieks” kolektīvs nolēma dot savu ieguldījumu pilsētas vides sakopšanā, šajā dienā veicot vērtīgu darbu – atjaunojot “Lazdukalnu” dendroloģiskā parka, tautā saukta par Špakovska parku, skatu torņa koka kāpnes un margas, lai tā apmeklētāji varētu priecāties par skaisto dabas panorāmu, kas paveras no šī skatu torņa.

Ideja par skatu torņa sakārtošanu radās jau 2019. gada nogalē, kad SIA “Ogres Namsaimnieks” darbinieki rotāja vienu no eglēm Špakovska parkā ar pašu radītām ziemīgām dabas fotogrāfijām, piedaloties Ogres novada pašvaldības iniciatīvā Ogres iestādēm un uzņēmumiem “Ziemassvētku eglīšu stāsts”. Skatu tornis tobrīd apmeklētājiem bija slēgts, tā margas bija ļoti sliktā stāvoklī, savukārt kāpnes – demontētas. SIA “Ogres Namsaimnieks” valdes loceklim Kasparam Grīnbergam un darbiniekiem ir gandarījums, ka ideju par skatu torņa kāpņu un margu atjaunošanu ir izdevies realizēt, kā bija iecerēts – šī gada pavasarī. Īpašs prieks par paveikto ir Benitai Špakovskai (attēls foto galerijā), kura vada biedrību “Lazdukalni 2000”, kas apsaimnieko Špakovska parku, un kuras aizsaulē aizgājušais dzīvesbiedrs Jānis Špakovskis ir veidojis šo parku. Ogrē ir vēl viena sakopta vieta, kur tās iedzīvotāji un viesi var pavadīt brīvo laiku.

SIA “Ogres Namsaimnieks” aicina parka un skatu torņa apmeklētājus būt disciplinētiem un izturēties saudzīgi pret citu veikto darbu un dabas vērtībām!

Vairāk informācijas par Špakovska parku ŠEIT.

Foto ieskats darbu procesā un rezultātā zemāk (attēlu pilnā izmērā var skatīt, nospiežot uz tā ar labo peles taustiņu un izvēloties “Skatīt attēlu”).

Related Posts

Arhīvi